Gegevens:

info@centrumvoorosteopathie.be

OSTEOPATHY AND OBSTETRICS

DR STEPHEN SANDLER DO PhD

Dr. Stephen Sandler PhD DO FECert is zeer gerespecteerd en internationaal bekend in de osteopathische wereld. Hij studeerde af aan de British School of Osteopathy en geeft al meer dan 45 jaar les in verschillende aspecten van de osteopathische praktijk en techniek. Zijn onderwijs heeft hem naar de meeste landen in Europa en Scandinavië gebracht; ze omvatten Oostenrijk, België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Israël, Italië, Noorwegen, Polen, Portugal, Rusland, Spanje en Zweden. Hij heeft ook lesgegeven in de VS en Canada, evenals in Zuid-Amerika (Argentinië, Brazilië, Venezuela) en in Australië, Nieuw-Zeeland en Japan. Hij heeft veel onderzoekspapers gepubliceerd, evenals drie boeken. Zijn belangrijkste onderzoeksinteresse omvat het effect van de vrouwelijke cyclische hormonen op bindweefsel en gewrichtsmobiliteit.

Stephen was van 1975 tot 2017 Senior Lecturer aan de British School of Osteopathy in Londen. In 1980 richtte hij in 1980 de Expectant Mother’s Clinic op de school (nu het University College of Osteopathy) op. Dit was de eerste kliniek ter wereld in een school voor osteopathie die specifiek betrekking heeft op rugpijn tijdens de zwangerschap.

Het herwerkte boek dat hij vorig jaar publiceerde is van onschatbare educatieve waarde. Het geeft een goed advies wat een osteopaat kan doen bij klachten van zwangere vrouwen.

Het boek is uiteraard een leidraad voor dit postgraduaat. Een voorstelling van dit boek vindt u op youtube. Maar u ontvangt uiteraard een syllabus.

In dit postgraduaat zien we naar de problematiek boven en onder het diafragma, en het bekken. Alle osteopathische technieken komen aan bod, zowel structurele-, myofasciale-, craniale en viscerale technieken. We bekijken hoe osteopaten veilig en effectief kunnen werken aan de behandeling van veelvoorkomende problemen waar zwangere vrouwen vaak mee te maken hebben, en de mogelijke oplossingen.


PRAKTISCHE INFORMATIE
Inschrijving: via het inschrijvingsformulier
Locatie: Antwerpen
Datum:  vrijdag 14 – zaterdag 15 oktober 2022
Lestijden: 09.00 u – 18.00 u.
Lunch: broodjeslunch inbegrepen
Financieel: €625
Rekeningnummer: IBAN BE 70 8601 1648 1925  BIC: NICABEBB
Mededeling: uw naam + ‘Obstetrics’
KMO erkenningsnummer: DV.O215851
Accreditatie: in aanvraag bij de beroepsverenigingen voor 16 punten