Gegevens:

info@centrumvoorosteopathie.be

4/10/2019 OSTEOPATHIE BIJ KINDEREN module I

TWEE VROEDVROUWEN  BESCHRIJVEN DE VERSCHILLENDE METHODEN VAN BEVALLEN. // PROF  DESAGER BESPREEKT HET PIEPEN ONDER DE 6 JAAR, DE MAAGDARMPROBLEMATIEKEN, DE VOORKEURSHOUDINGEN, DE SCHEDELVERVORMING BIJ BABY’S. // EEN OSTEOPAAT DUIDT DE LINKEN AAN NAAR DE OSTEOPATHIE.

Vissers Marina en Proost Marijke, vroedvrouwen en beide docent aan de Karel de Grote-Hogeschool te Antwerpen demonstreren zeer plastisch de meest courante methoden van bevallen. Het verschil in deze methoden kunnen aanleiding geven tot letsels die in onze praktijk aan bod komen.

Prof. Kristine Desager, kinderarts, brengt ons een wetenschappelijke benadering en de aanpak van deze problemen in de reguliere praktijk. Zo bespreekt zij de apgar score, het piepen onder de 6 jaar, de aandoeningen van het maagdarmstel (o.a. reflux en darmkolieken), de voorkeurshoudingen en de schedelvervormingen. Tot slot demonstreert ze de belangrijkste reflexen die bij baby’s gecontroleerd moeten worden.

Katrijn Van Goeye verzorgt de link naar de osteopathie, zij bespreekt  de mogelijke osteopatische letsels tijdens de bovenvermelde lezingen.

In de volgende modules zal meermaals verwezen worden naar deze basiskennis.  

PRAKTISCHE INFORMATIE
Inschrijving: via het inschrijvingsformulier
Locatie: TPC, Groenenborgerlaan 149, B-2020 Antwerpen
Datum:  vrijdag 4 oktober 2019
Lestijden: vrijdag      09.00 u – 18.00 u.
Lunch: inbegrepen        
Financieel: € 300
Rekeningnummer: IBAN BE 70 8601 1648 1925 BIC: NICABEBB
Mededeling: uw naam + osteopathie bij kinderen module I
KMO erkenningsnummer: DV. O215851
Accreditatie:  in aanvraag bij de beroepsverenigingen voor 8 punten