Gegevens:

info@centrumvoorosteopathie.be

MODULE 2 – OSTEOPATHIE BIJ KINDEREN

ANAMNESE, HUILBABY’S, REFLUX, VORMING EN ONDERZOEK VAN SCHEDELDAK, VORMING EN EVOLUTIE HERSENEN, VOLGENS DE GEÏNTEGREERDE TECHNIEKEN

Frank de Bakker voorstellen, is zoals een open deur intrappen. Frank studeerde in 1992 af als osteopaat.

Het uitdiepen van de viscero-pariëtale relaties leidt tot meer inzicht in de samenhang en opbouw van klachten in het lichaam. Allerlei balansen zoals de verhouding  abdomen/thorax, en  de verhouding  tussen romp en schedel worden hiermede duidelijker. 

De voornaamste basis voor deze technieken is de embryologie. Er wordt verwezen naar de embryologische inzichten volgens Brookes, Gasser en Blechschmidt. In deze cursus zijn veel ontologische principes ingebouwd.

Tijdens dit postgraduaat wordt er een basis gegeven voor diagnostiek van de viscera via het pariëtaal systeem. Hierin past een stuk theorie, en stuk palpatie, testmethodiek en het behandelen van de gevonden restricties.

Deze behandelmethode en de filosofie van Frank de Bakker hebben zich verder ontwikkeld vanuit de grondbeginselen beschreven door A.T. Still. Die stelde dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn in het functioneren van het menselijk lichaam, zowel metabool, circulatoir als neurogeen.  Still besefte dat dit ook een bijzondere kennis over het menselijk lichaam vraagt.  Hij beschreef dit als volgt  :“Osteopathie is anatomie, anatomie, anatomie.”

Deze cursus wordt door ons jaarlijks georganiseerd sedert 2006!
NU VOOR DE LAATSTE MAAL MET FRANK DE BAKKER!


PRAKTISCHE INFORMATIE

Inschrijving:  via het inschrijvingsformulier
Locatie: TPC, Groenenborgerlaan 149, Antwerpen
Data: donderdag 19 – vrijdag 20 en zaterdag 21 januari 2023
Lestijden: 09.00 uur tot 18.00 uur
Lunch: inbegrepen
Financieel: €730 
Rekeningnummer: IBAN BE 70 8601 1648 1925, BIC: NICABEBB
Mededeling: uw naam + osteopathie bij kinderen module II
KMO erkenningsnummer: DV. O215851
Accreditatie:  in aanvraag bij de beroepsverenigingen voor 24 punten