Gegevens:

info@centrumvoorosteopathie.be

23-25-25/1/2020 OSTEOPATHIE BIJ KINDEREN Module III

VOLGENS DE GEÏNTEGREERDE TECHNIEKEN, DOOR FRANK DE BAKKER. // ANAMNESE, HUILBABY’S, REFLUX, VORMING EN ONDERZOEK VAN SCHEDELDAK, VORMING EN EVOLUTIE HERSENEN.

Frank de Bakker voorstellen, is zoals een open deur intrappen. Frank studeerde in 1992 af als osteopaat. Zijn grote inspiratiebron was Patrick Van den Heede. Dit leidde, in samenspel met het uitdiepen van de embryologische werken van Prof. E. Blechschmidt en de (nog steeds) niet in te tomen drang tot studie en (r)evolutie, tot het uitrijpen van een nieuw behandelconcept :  de Geïntegreerde Technieken.

Deze behandelmethode en de filosofie van Frank de Bakker hebben zich verder ontwikkeld vanuit de grondbeginselen beschreven door A.T. Still. Die stelde dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn in het functioneren van het menselijk lichaam, zowel metabool, circulatoir als neurogeen.  Still besefte dat dit ook een bijzondere kennis over het menselijk lichaam vraagt.  Hij beschreef dit als volgt     :

“Osteopathie is anatomie, anatomie, anatomie.”

Vandaag wordt tot de anatomie ook de celbiologie, de weefselleer, de genetica en de embryologie gerekend.  Aan deze embryologie wordt door de klassieke geneeskunde weinig aandacht besteed. Maar net hierin ligt de inspiratie, het fundament en de sleutel tot de methode die door Frank de Bakker werd ontwikkeld. Binnen deze methode wordt de embryologie gezien als de ontleedkunde van de anatomie. Hier zien we hoe de anatomische structuren, de verschillende organismen, ontstaan. M.a.w. in de embryologie wordt de anatomie opnieuw ontleed. 

PRAKTISCHE INFORMATIE
Inschrijving:  via het inschrijvingsformulier 
Locatie: TPC, Groenenborgerlaan 149, Antwerpen
Data: donderdag 23– vrijdag 24 en zaterdag 25 januari 2020
Lestijden: 09.00 uur tot 18.00 uur
Lunch: inbegrepen
Financieel: € 690 op IBAN BE 70 8601 1648 1925, BIC: NICABEBB
Mededeling: uw naam + osteo bij kinderen, module III
Erkenningsnummer: KMO DV.0215851
Accreditatie: in aanvraag bij de beroepsverenigingen voor 24 punten